Miben segíthet a kasvirág?

Echinacea pikkelysömörre, PikkelysĂśmĂśr kezelĂŠse - Arany KĂ­gyĂł Patika - festekszakbolt.hu - Online Patika

Tartalom

  echinacea pikkelysömörre

  Vélemények A Echinacea pikkelysömörre Bíbor kasvirág nagy mennyiségben tartalmaz tiszta bíbor kasvirágot. A kasvirágnak két, gyógyászati célokra használt faja van: az egyik a bíborlevelű kasvirág míg a másik a keskenylevelű kasvirág.

  echinacea pikkelysömörre

  Mindkét növény hasonló gyógyhatással rendelkezik. A száraz erdőket, a füves pusztákat kedveli.

  echinacea pikkelysömörre

  Gyöktörzzsel rendelkező, évelő növény, illetve nyáron virágzik. A bíbor kasvirág jótékony hatásai A természetgyógyászatban virágos-leveles hajtásait, leveleit és gyökerét is felhasználják, leginkább gyulladásos bőrfolyamatok, nehezen gyógyuló sebek, krónikus fekélyek gyógyítására.

  echinacea pikkelysömörre

  A bíbor kasvirágból készült kivonatban például meglelhető a gyenge antibiotikus hatású echinakozid és az echinacein gyulladáscsökkentő anyag is egyaránt. Ezek olyan alkotóelemek, melyek immunserkentő hatással rendelkeznek, ezért sok betegség gyógyításában játszanak kiemelkedő szerepet.

  A homeopátia súlyos fertőzések és gennyedések kezelésében alkalmazza, ugyanis nagyon előnyösen egészítheti ki a súlyos és makacs gennyedzéssel járó elváltozások hagyományos vagy homeopátiás kezelését egyaránt. Ezt vizes-alkoholos kivonat, kenőcs, présnedvet tartalmazó készítmények, tabletták vagy kapszulák formájában végzik.

  echinacea pikkelysömörre

  Az orvostudomány eredményesen alkalmazza az influenza elleni harcban, illetve a fertőzés időtartamának és tünetei súlyosságának csökkentésében. Meghűlések, allergiás panaszok és tünetegyüttesek enyhítésére, hörghurut, középfülgyulladás, mandulagyulladás, nőgyógyászati és húgy-ivarszervi fertőzések, valamint bőrgyógyászati kórfolyamatok esetén is egyaránt alkalmazzák.

  echinacea pikkelysömörre

  Feltételezett avagy kísérleti alkalmazásai.